Hírek

2021 első szövetségi versenyére készülünk

2021. február 16.

A koronavírus járvány sportágunkat sem kímélte az elmúlt évben, hiszen a bevezetett korlátozó intézkedések miatt először a FINA Világkupát és az Országos Bajnokságokat, majd a már nemzetközi szinten is egyre népszerűbb Hungarian Open versenyünket voltunk kénytelenek lemondani. A sportolók, szakvezetők egészségének védelme érdekében a novemberi Magyar Kupa és Országos Bajnokság I. fordulóját végül virtuálisan tudtuk megtartani, ami a versenybírók és a klubok körében is igen népszerű volt.

A tavalyi évet az Aquatic Kupával zártuk, az ideit pedig a SYNUS Kupával indítottuk hazai szinten és már nem kell sokat várni arra, hogy 2021 első szövetségi versenyén is a vízbe csobbanhassanak a sportág legjobbjai- a legkisebbektől a legnagyobbakig.

A Magyar Kupa és Országos Bajnokság II. fordulóját- szigorú egészségügyi szabályok mellett- 2021. február utolsó napjain, 27-én és 28-án rendezi szövetségünk Budapest ékszerdobozában, a Duna Arénában- sajnos még zárt kapuk mögött.

A verseny II. fordulójában kizárólag szabad programokat mutatnak be a versenyzők (a technikai kűrök/ gyakorlatok az I. forduló programján szerepeltek) összesen hét korosztályban, ahogy ez már évek óta megszokott a Magyar Kupák esetében.

A versenyen vízbe ugranak Árkovics Petra szövetségi kapitány által felkészített felnőtt válogatott párosaink is (Gács Boglárka- Farkas Linda, Apáthy Anna- Hungler Szabina), akik teljes erőbedobással készülnek a májusi olimpiai kvalifikációra.

A versenyről bővebb információkat, eredményeket és fotókat az esemény Facebook oldalán találhatnak, amiért klikk ide.

148294235_2379066978906680_6506854485778745985_o.jpg

Versenynaptár

Nincs találat